Buat Duit Sambilan Dari Rumah

My Ping in TotalPing.com
Powered by Blogger.

Sunday, April 21, 2013

SENARAI ARTIS MENYOKONG BN DAN PR SECARA TERBUKA

Artis-565x231Kehangatan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) semakin dirasai apabila proses penamaan calon berlangsung dengan aman di pusat-pusat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) seluruh negara.

Pada masa yang sama, para selebriti dan artis tempatan tidak melepaskan peluang untuk berkempen bersama parti politik pilihan mereka.

Adakah warna politik di Malaysia akan menjadi seperti pilihanraya di Indonesia apabila menyaksikan ramai penggiat seni bertanding mewakili parti masing-masing?

Persoalan timbul apabila PRU13 kali ini menampilkan ramai artis tanah air mula menunjukkan ‘taring’ mereka.

Rata-rata artis tanah air yang terlibat dalam politik dilihat yakin bahawa diri mereka mampu mempengaruhi pemikiran peminat mereka.

Antara artis dilihat menyebelahi Barisan Nasional adalah seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Datuk Hattan, Nash Lefthanded, Afdlin Shauki, Amy Search, Datuk DJ Dave, Datuk AC Mizal, Mus May, Bagio Damasutra, Zed Zaidi, Jay Jay, Jamal Abdillah dan Nabil Raja Lawak.

datuk-Aznil-Nawawi

Datuk Hattan

Manakala Yatt hamzah, Abby Abadi, Bob Lokman, Dayangku Intan, Hairie Othman, Ali XPDC, Zulkifli Ismail, Azmil Mustapha, Yassin Sulaiman, Aisyah dan Adam Hamid menyebelahi Pakatan Rakyat.

Ali

Yassin Sulaiman

Tambah menarik, mereka bukan sahaja menunjukkan sokongan mahupun pandangan terhadap sesebuah parti politik, malah ada antara mereka yang mencabar diri untuk bertanding pada pilihan raya kali ini.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu sebelum ini telah mengumumkan penyanyi Janji Manismu, Aisyah bakal bertanding di P.127 Jempol atas tiket PAS.

Pada masa yang sama, penyanyi 80-an, Herman Tino turut membuat kejutan apabila beliau bertanding sebagai calon bebas di Parlimen Tanjung Karang di mana bakal berlaku pertembungan tiga penjuru.

Adakah status sebagai artis mampu membawa mereka berjaya dalam bidang politik? Sama-sama kita nantikan 5 Mei ini.

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive